Beskrivning
Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och mer än 90% av den odlade fisken. I utställningen visas hur vi kan bli bättre på att nyttja den enorma potential som finns i Sverige att öka den egna produktionen av sjömat. Detta kan göras genom att öka vattenbruket och genom att bättre utnyttja den vilda och odlade fisken samt utveckla nya matprodukter.
Kom och prata med oss forskare om spännande och nya cirkulära lösningar. Allt från vattenbrukssystem, till nya arter att odla och hur man kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken som idag går till annat än mat.
Medverkande
Kristina Sundell, Professor, SWEMARC & BLÅ MAT, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Marica Andersson, Doktorand, BLÅ MAT & SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet;
Elena Costa, Doktorand, BLÅ MAT, Perception och design, RISE Research Institutes of Sweden;
Ingrid Undeland, Professor, BLÅ MAT, Biologi och Bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola.
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Samtid och samhälle
Teknik och framtid
Nyckelord
Utställning