Blå mat - framtidens sjömat

Utställning: Blå mat – en utställning om hur vi kan öka den svenska produktionen av sjömat.

Läs mer

Nordstan

torsdag 5 maj, 15:00 - 18:00

Nordstan

fredag 6 maj, 10:00 - 18:00

Nordstan

lördag 7 maj, 10:00 - 16:00

Nordstan

söndag 8 maj, 10:00 - 13:00

Avgift

Beskrivning

Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och mer än 90% av den odlade fisken. I utställningen visas hur vi kan bli bättre på att nyttja den enorma potential som finns i Sverige att öka den egna produktionen av sjömat. Detta kan göras genom att öka vattenbruket och genom att bättre utnyttja den vilda och odlade fisken samt utveckla nya matprodukter.

Kom och prata med oss forskare om spännande och nya cirkulära lösningar. Allt från vattenbrukssystem, till nya arter att odla och hur man kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken som idag går till annat än mat.

Medverkande

Kristina Sundell, Professor, SWEMARC & BLÅ MAT, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Marica Andersson, Doktorand, BLÅ MAT & SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet;

Elena Costa, Doktorand, BLÅ MAT, Perception och design, RISE Research Institutes of Sweden;

Ingrid Undeland, Professor, BLÅ MAT, Biologi och Bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola.

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Samtid och samhälle

Teknik och framtid

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)