Beskrivning
Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och mer än 90% av den odlade fisken. I utställningen visas hur vi kan bli bättre på att nyttja den enorma potential som finns i Sverige att öka den egna produktionen av sjömat. Detta kan göras genom att öka vattenbruket och genom att bättre utnyttja den vilda och odlade fisken, samt utveckla nya matprodukter.
Kom och prata med oss forskare om spännande och nya cirkulära lösningar. Allt från vattenbrukssystem, till nya arter att odla och hur man kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken som idag går till annat än mat.
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, SWEMARC & Blå mat;
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat och SWEMARC, båda från Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ingrid Undeland, Professor, Blå mat, Biologi och bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola
Mar Vall-llosera Juanola, Doktorand, Blå mat;
John Axelsson, Doktorand, Blå mat, båda från Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
Frej Gustavsson, Expert- havsbruk, Blå mat, IVL Svenska Miljöinstitutet
Fredrik Gröndahl, Docent, Blå mat, Inst. för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik, Kungliga Tekniska Högskolan
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Teknik och framtid
Nyckelord
Utställning