Beskrivning
Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och över 90% av den odlade fisken. Utställningen visar hur vi kan bli bättre på att nyttja Sveriges enorma potential och öka den egna produktionen av sjömat genom att både öka och diversifiera vattenbruket. Alltså att skapa nya matprodukter från fler delar av både vild och odlad fisk, samt nya arter av djur och alger.
Kom och prata med forskare om spännande och nya cirkulära lösningar - från vattenbrukssystem till nya arter att odla och hur vi kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken, som idag går till annat än mat.
Medverkande
Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
John Axelsson, Doktorand, Blå mat & Institutionen för life sciences, Chalmers tekniska högskola
Ämnen
Hållbarhet
Naturvetenskap
Nyckelord
Utställning