Framtidens mat odlas i hav: Blå mat - framtidens mat från hav och sjö

Utställning: Blå mat–utställning om hur vi hållbart kan öka svensk produktion & konsumtion av sjömat.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 17:00, fre. 4 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 5 apr.

Avgift

Beskrivning

Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och över 90% av den odlade fisken. Utställningen visar hur vi kan bli bättre på att nyttja Sveriges enorma potential och öka den egna produktionen av sjömat genom att både öka och diversifiera vattenbruket. Alltså att skapa nya matprodukter från fler delar av både vild och odlad fisk, samt nya arter av djur och alger.

Kom och prata med forskare om spännande och nya cirkulära lösningar - från vattenbrukssystem till nya arter att odla och hur vi kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken, som idag går till annat än mat.

Medverkande

Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

John Axelsson, Doktorand, Blå mat & Institutionen för life sciences, Chalmers tekniska högskola

Ämnen

Hållbarhet

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
NORDSTADSTORGET 8, 411 05 Göteborg
Karta och vägbeskrivning (Google maps)