Framtidens mat odlas i hav - Ett okänt skafferi

Utställning: Kom och undersök havets okända delikatesser.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 17:00, fre. 4 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 5 apr.

Avgift

Beskrivning

Sjöpungskärm, gratinerad knivmussla eller algchips. Vi vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Framtidens mat, kan vara djur och alger som är vanliga men som vi inte är vana att äta och därför saknar ekonomiskt värde idag. Smakprov utlovas!

Medverkande

Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Jonathan Roques, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

John Axelsson, Doktorand, Blå mat & Institutionen för life sciences, Chalmers tekniska högskola

Swantje Enge, Forskare, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
NORDSTADSTORGET 8, 411 05 Göteborg
Karta och vägbeskrivning (Google maps)