Framtidens mat odlas i hav - Marint vattenbruk

Utställning: Om hur vi odlar hållbart i havet.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 17:00, fre. 4 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 5 apr.

Avgift

Beskrivning

Vattenbruk innebär odling av olika sorters djur och alger i vatten. I utställningen visar vi mångfalden av vattenbrukstekniker och arter, från både saltvatten och sötvatten, som finns i Sverige idag - men också de som ligger i framtiden.

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Jonathan Roques, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

John Axelsson, Doktorand, Blå mat & Institutionen för life sciences, Chalmers tekniska högskola

Swantje Enge, Forskare, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet