Framtidens mat odlas i hav - Steg för steg

Föreläsning/samtal: Följ med på en demonstration av hållbar sjömatsproduktion – se, lär och smaka på framtidens blå mat!

Läs mer

Nordstan

12:00 - 13:00, fre. 4 apr.

Avgift

Beskrivning

Hur kan vi odla sjömat hållbart och skapa mat för framtiden?

Följ med på en interaktiv demonstration där vi steg för steg bygger upp en blå åker på scen. Med hjälp av alger, musslor, fisk och sjögurkor visar vi hur olika arter kan samverka för att utveckla svenskt vattenbruk. Under berättelsens gång introduceras olika arter och deras roll i systemet.

Avslutningsvis får du smaka på framtidens blå mat – hållbar, näringsrik och full av möjligheter!

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Elsa Fries, Projektledare Blå bioekonomi, Blå mat, Innovatum Science Park

Maria Eléhn, Projektledare Blå bioekonomi, Blå mat, Innovatum Science Park