Beskrivning
Hur kan vi odla sjömat hållbart och skapa mat för framtiden?
Följ med på en interaktiv demonstration där vi steg för steg bygger upp en blå åker på scen. Med hjälp av alger, musslor, fisk och sjögurkor visar vi hur olika arter kan samverka för att utveckla svenskt vattenbruk. Under berättelsens gång introduceras olika arter och deras roll i systemet.
Avslutningsvis får du smaka på framtidens blå mat – hållbar, näringsrik och full av möjligheter!
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Henrik Pavia, Professor, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Elsa Fries, Projektledare Blå bioekonomi, Blå mat, Innovatum Science Park
Maria Eléhn, Projektledare Blå bioekonomi, Blå mat, Innovatum Science Park
Ämnen
Hållbarhet
Naturvetenskap
Nyckelord
Föreläsning
Samtal