Framtidens mat odlas i hav - Svenska sjögurkor

Utställning: Ta chansen att lära dig mer om sjögurkor - djuren som gillar skräpmat.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 17:00, fre. 4 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 5 apr.

Avgift

Beskrivning

Sjögurka är mycket populär mat i Kina och även en betydelsefull art inom vattenbruk, där den kan förbättra vattenkvaliteten i samodling med till exempel fisk, musslor och alger. Detta gör de genom att promenera runt på botten och äta det som faller ned -en vattenbrukets dammsugare.

Nu har svenska forskare lyckats odla fram nya små sjögurkor. Passa på att lära dig ännu mer om dessa fantastiska djur genom att prata med våra forskare.

Medverkande

Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Jonathan Roques, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
NORDSTADSTORGET 8, 411 05 Göteborg
Karta och vägbeskrivning (Google maps)