Beskrivning
Sjögurka är mycket populär mat i Kina och även en betydelsefull art inom vattenbruk, där den kan förbättra vattenkvaliteten i samodling med till exempel fisk, musslor och alger. Detta gör de genom att promenera runt på botten och äta det som faller ned -en vattenbrukets dammsugare.
Nu har svenska forskare lyckats odla fram nya små sjögurkor. Passa på att lära dig ännu mer om dessa fantastiska djur genom att prata med våra forskare.
Medverkande
Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, Lektor, Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & Swemarc, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ämnen
Naturvetenskap
Nyckelord
Utställning