Vad åt din rökta lax till middag?

Föreläsning: Framtidens fiskfoder - från insekt till rökt lax.

Läs mer

Nordstan

fredag 6 maj, 12:38 - 12:48

Avgift

Beskrivning

Vad äter de odlade fiskarna innan vi äter dem? En intressant fråga med många spännande svar. Idag äter laxarna faktiskt mest grönt! Men i framtiden kommer de äta många andra spännande saker, som sjöpungar, jäst, insekter och alger. I denna presentation får du lära dig mer om framtidens fiskfoder och hur vi kan bidra till en för fisken hälsosam och hållbar fiskproduktion. På så sätt kommer framtida generationer inte behöva mista en god rökt lax till middag.

Denna programpunkt är en del av paketet 5-rätters smakmeny med miljösmart sjömat.

Medverkande

Niklas Warwas, Doktorand, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Samtid och samhälle

Teknik och framtid

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)