Varför odla en art när man kan odla flera?

Föreläsning: Hållbart vattenbruk genom att samodla flera arter - win-win för både miljön och organismerna.

Läs mer

Nordstan

fredag maj 06, 12:14 - 12:24

Avgift

Beskrivning

Det finns mer än ett sätt att odla sjömat på. I föreläsningen får du lära dig om så kallad samodling av marina organismer. Det innebär att flera olika arter odlas ihop, antingen i samma eller anslutande vattensystem. Vid samodling tar en art hand om den överblivna näringen från annan. Det kan vara till exempel en hummer som äter kvarlämnad pellets från en regnbåge, en blåmussla som filtrerar partiklar från en torsk, eller varför inte alla på en gång? Samodling kan förbättra både den ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarheten av vattenbruk.

Denna programpunkt är en del av paketet 5-rätters smakmeny med miljösmart sjömat.

Medverkande

Marica Andersson, Doktorand, BLÅ MAT & SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet.

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Samtid och samhälle

Teknik och framtid

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)