Vi vill att alla ska känna sig välkomna på Vetenskapsfestivalen och kunna ta del av våra program. Men ibland är det lättare att gå någonstans med en kompis. Om du vill kan du därför gå på festivalen med en vetenskapsvän.

En vetenskapsvän är en person som du går på Vetenskapsfestivalen tillsammans med. Som kan stötta, guida eller bara ge lite sällskap under någon av våra hundratals programpunkter i Publika programmet.

Kanske vill du ha motivation att gå på den där föreläsningen om det krångliga men intressanta ämnet på Stadsbiblioteket, följa med på den roliga workshopen i Nordstan eller vill ha extra handledning i Experimentverkstaden? Då kan du boka en vetenskapsvän som följer med dig på programpunkten. En värd möter upp dig utanför festivalarenan och är med dig under hela aktiviteten, men som mest två timmar per tillfälle. Att boka är kostnadsfritt, precis som hela programmet för allmänheten.

Såhär funkar det

  • För att boka en vetenskapsvän skickar du ett mejl till vetenskapsfestivalen@goteborg.com och skriver “Vetenskapsvän” i ämnesraden.
  • Du får gärna skicka så snart som möjligt. Vi behöver ha ditt önskemål minst en vecka innan aktiviteten äger rum så vi kan planera för ditt besök. Du har tillgång till din vetenskapsvän under två timmar.

Hoppas vi hörs, vi vill gärna ha fler vänner!

Vill du veta mer eller har frågor kan du mejla oss på vetenskapsfestivalen@goteborg.com eller ta kontakt via sociala medier.