Varje år sedan 1997 skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg mötesplatser för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Vi älskar att presentera vetenskap på kreativa och oväntade sätt. I genomsnitt görs ca 50 000 besök på festivalen vilket gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Den publika delen av festivalen

Publika programmet är tvärvetenskapligt och vänder sig till alla nyfikna. På arenorna runt om i centrala Göteborg kan du lära dig mer om allt från musik till valfrågor. Öppet för alla och helt gratis.

Delta i festivalen med din klass

I skolprogrammet finns mängder av kluriga och roliga vetenskapsaktiviteter, både på plats i Göteborg och digitalt. Bland aktiviteterna finns vår populära Experimentverkstad och LiveLabbet.

Fortbilda dig som lärare

Trovärdigt, interaktivt och kostnadsfritt program för dig som jobbar i skolan. Vårt program för lärare tar upp aktuella frågor, ger nya insikter och möjlighet att ta del av forskning på ett lättsamt sätt.

Så fungerar bokning och fakturering

Alla aktiviteter för skolklasser och lärare måste förhandsbokas. Här kan du läsa mer om vad som gäller för bokning och fakturering. Programmet för skolklasser och lärare släpps inom kort.

I vetenskapens tjänst sedan 1997

Genom åren har många stjärnor varit med på festivalen. Exempelvis astronauten Christer Fuglesang, Kung Carl XVI Gustaf, primatologen Jane Goodall, fysikern Max Tegmark och nobelpristagaren i kemi Jennifer Doudna.

Så jobbar vi

Varje år är det många som tillsammans skapar festivalen. Läs mer om hur medverkande, Huvudmannaråd, Vetenskapligt råd, programgrupp och projektgrupp hänger ihop.

Alla som gör festivalen möjlig

Utan Vetenskapsfestivalens huvudmän och partner skulle en festival inte vara möjlig. Här ser du vilka som har valt att engagera sig för vetenskapen.

En hållbar festival

Kreativitet, tillgänglighet, trovärdighet och hållbarhet har präglat vårt arbete sedan start. Varje år jobbar vi för att göra festivalen så hållbar som möjligt för framtiden.