Vi vill att alla ska känna sig välkomna på Vetenskapsfestivalen. Men ibland är det lättare att gå någonstans med en kompis. Därför kan du nu gå på festivalen med en vetenskapsvän.

En vetenskapsvän är en av våra värdar som du har sällskap med under ditt besök. Värdarna känner till platserna väl och kan visar dig till rätta om det behövs.

De kan visa dig runt, hänga med dig en stund så du har sällskap på en ny plats eller hjälpa dig med något praktiskt där man behöver lite stöd som just en vän kan hjälpa till med. Vi tror att en vetenskapsvän kan passa bra för dig som behöver ledsagning, vill ha sällskap på festivalen eller kanske vill ha lite extra hjälp med språket.

För att boka en vetenskapsvän skickar du ett mail till vetenskapsfestivalen@goteborg.com och skriver “Vetenskapsvän” i ämnesraden.

Vi behöver ha ditt önskemål minst en vecka innan aktiviteten äger rum så vi kan planera för ditt besök. Du har tillgång till din vetenskapsvän under två timmar.

Hoppas vi hörs, vi vill gärna ha fler vänner!

Vill du veta mer eller har frågor kan du maila oss på vetenskapsfestivalen@goteborg.com eller ta kontakt via sociala medier.