Nästa Vetenskapsfestival är i maj 2022. En festival där vi äntligen får ses på plats i Göteborg på våra arenor igen! Delar av festivalen kommer också gå att ta del av digitalt. Publika programmet börjar med en storslagen invigning på kvällen den 3 maj och sedan följer fem dagar fulla av vetenskap den 4–8 maj. Vi släpper hela programmet den 16 mars här på vår webb.

I programmet är det oftast bara att dyka upp, ingen föranmälan krävs. Om du behöver boka så står det tydligt i programpunkten. Öppet för alla och helt gratis!

Tema 2022: Det okända

Vår törst efter kunskap är osläckbar. Vi har kartlagt vår värld och utforskat haven. Ändå är det som om marken expanderar under våra fötter. För varje liten klunk stiger ytan i glaset. Varje genombrott ställer oss inför nya mysterier och underverk. Pandemier, krig, ekologisk kollaps – att inte veta hur det ska gå är närmast en förolämpning mot den moderna människan som gjort säkra data, kunskap och prognoser till vardag. Ändå ligger osäkerhet i vetenskapens natur. Att inte veta är den eviga utmaningen, och bränslet som lyser upp vår väg framåt. Är du redo att utmana det du tror dig veta, hylla nyfikenheten och ta steget ut i Det okända?