Är du omättlig på ny kunskap? Då kan du under festivalen gå en kunskapspromenad mellan flera av våra arenor med hjälp av Storyhunt, en digital tipspromenad! Upptäck nya saker om Göteborg medan du promenerar på välbekanta gator.


Utforska staden och lär dig nåt nytt

Under Vetenskapsfestivalen kan du promenera mellan några av våra största arenor samtidigt lär dig nya spännande saker om staden och festivalen. Det är med hjälp av konceptet Storyhunt som du kan utforska staden på nytt! Storyhunt är som en kombination mellan en digital tipspromenad och guidad tur, men som du själv bestämmer när den ska ske. Genom att scanna QR-koden vid ett av våra tre startstationer Nordstan, Stadsbiblioteket och Frihamnen kan du låsa upp rutter mellan våra största arenor. Längs varje rutt finns ett antal stopp som innehåller information, tips och quizfrågor om platsen och festivalen.

Aktiviteten inspirerad av utbildningsresor som började göras runt om i Europa redan under medeltiden, främst för unga studerande från europeiska välbärgade familjer. Resorna var ofta ett obligatoriskt moment i utbildningen och kunde pågå i flera månader eller år, resorna fick senare namnet “Grand tour”. På sina resor besökte de olika sevärdheter och attraktioner för att skaffa sig kunskap om andra länder och deras kultur. Genom Vetenskapsfestivalens Storyhunt kan du nu gå på en “mini-grand tour”!

Tre i ett

Genom att ta gå någon av våra Storyhunt-rutter får du tre saker i ett!

  1. Du lär dig nya grejer om Göteborg.
  2. Du får se staden ur nya perspektiv men på dina villkor.
  3. Du tar dig mellan våra arenor på ett klimatsmart sätt.

Vetenskapsfestivalen jobbar för att vara en hållbar festival och denna aktivitet är en del i arbetet. Här rör du dig mellan arenor på ett hållbart sätt, via gång eller cykel. Eftersom mycket av festivalens arenor är inomhus skapar detta även ett ypperligt tillfälle att få frisk luft och se sig omkring i staden och få upp ögonen för saker som annars kanske passerar omärkt förbi.