Den heldagen av program för alla bjuder på mycket spännande. En kväll full av spel på Världskulturmuseet och innan dess en slumpmässig forskning för dig som vågar delta i festivalklassikern Vetenskapsrouletten. Dessutom kemishow, berömda friidrottare och samtal om demokrati. Här kommer fem tips på ur dagens program.

Hur snabb kan en människa egentligen bli?

Sveriges friidrotts-queen nummer 1: Carolina Klüft och professor Mats Börjesson som forskar på prestationsutveckling samtalar. Vi springer snabbare, lyfter tyngre och hoppar högre. Var går gränsen?

Nordstan onsdag den 19 april, 17-18

Vetenskapsroulett

I var och en av de 42 gondolerna i Lisebergshjulet sitter en pratsugen forskare. Du bjuds in att åka ett varv och höra mer om forskning, njuta av utsikten och kanske (nya) insikter. Men med vem du hamnar med får du inte reda på påförhand – det är roulett! Game on!

Liseberg, onsdag den 19 april, 17-19

Limits of Democracy

Hur ska vi förstå växande främlingsfientlighet och demokratiers rörelse mot autokrati? Mattias vom Hau kommer från Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) och berättar om ny forskning på ämnet!

Nordstan, onsdag den 19 april, 15:30-16:30

Science Show – Plastic and polymers

Michael Londesborough, Tjeckiens Ulf Ellervik, kommer till Göteborg för att bjuda på en riktig pangshow Science Show – Plastic and polymers. Du kan förvänta dig experiment, rök och lite allvar. Hela paketet helt enkelt!

Nordstan, onsdag den 19 april, 18.30-19.30

Pecha Kucha med forskare

Varför inte avsluta dagen på Skeppet med Pecha Kucha med Forskare. Du kommer garanterat inte bli uttråkad. Varje forskare visar 20 bilder, och varje bild visas i 20 sekunder. Baren är öppen, – det är ju ändå lillördag!

Skeppet GBG, onsdag den 19 april, 20-21