Okända och kända undervisningsgrepp i en annorlunda tid – ta del av prisade lärares erfarenheter och utbyt idéer och funderingar
I samverkan med Kungl. Vetenskapsakademien

Som en del av Vetenskapsfestivalens lärarprogram inför och under festivalåret 2022, bjuder vi tillsammans med Kungl. Vetenskapsakademien in till en eftermiddag då det kollegiala lärandet får ta plats. Lyssna till lärarna Magnus Ehinger och Jenny Jansson som med Beijerstiftelsens lärarpris till Ingvar Lindqvists minne prisats för sitt engagemang och olika metoder att göra undervisningen mer tillgänglig och intressant. Samtalet leds av Samuel Bengmark, prof Matematiska vetenskaper, Chalmers och Göteborgs universitet. Längre ner på sidan kan du läsa mer om de medverkande.

Temat är hur den senaste tidens högst annorlunda läge har påverkat undervisningen ute i skolorna och hur olika lärare tagit sig an osäkerheten genom att tänka nytt och annorlunda. Det kan handla om så kallat flippat lärande eller till exempel att flytta pedagogiken utanför det fysiska klassrummet. Digitaliseringen blir naturlig att beröra i detta sammanhang men också det faktum att ”gamla” idéer kan hamna i nytt ljus och testats mot ny bakgrund och med nya grepp.

Vi vill att alla ska få möjlighet att fråga och diskutera. Det blir tillfälle att samtala både med de medverkande och andra deltagare. Med detta seminarium vill vi ge dig som lärare inspiration och tips som får din egen undervisning att lyfta ytterligare.

Programmet genomförs i Zoom och är kostnadsfritt.

Datum: onsdag den 1 december 2021
Tid: 15:30-17:00
Målgrupp: Främst lärare i grundskolans senare årskurser samt gymnasiet, men övriga pedagoger och annan skolpersonal är också välkomna.
Deltagande: Seminariet är kostnadsfritt och hålls online via Zoom i webbläsaren, så ingen nedladdning behövs. Det enda du behöver göra är att registrera dig med namn, skola, ort och e-post, så får du en zoom-länk skickad till dig ett par dagar innan genomförandet.

Kostnadsfritt
OBS! Begränsat antal platser så först till kvarn! Meddela gärna om du får förhinder att nyttja bokad bokad plats. Tack!
Kontakt: vetenskapsfestivalen@goteborg.com