Två personer går förbi en vägg täckt av affischer för Vetenskapsfestivalen med texten:

Praktikplatserna för vårterminen är nu tillsatta.

Vi är såklart en organisation som gillar kunskap. Både att dela med oss av vår kunskap och att själva ta del av ny. Till vårterminen 2023 letar vi efter dig som vill göra praktik i festivalorganisationen och vara med oss och genomföra den tjugosjunde Vetenskapsfestivalen i ordningen. Festivalen verkar för att erbjuda forskning och vetenskap på ett lättillgängligt sätt genom en årlig festival som riktar sig till allmänhet, skola och lärare.

Just nu finns flera praktikplatser att söka som har lite olika inriktning. Vetenskapsfestivalen projektleds på Göteborg & Co med kontor i Gårda i Göteborg. Praktiken måste ske genom utbildning, exempelvis LIA eller praktikkurs via universitet eller högskola eller praktik via arbetsförmedlingen eller liknande. 

Välkommen med din ansökan!

Kommunikation, Vetenskapsfestivalen och Göteborgs kulturkalas

Kommunikationsteamet på Evenemangsavdelningen ansvarar för kommunikationen för flera olika projekt på Göteborg & Co, däribland Vetenskapsfestivalen och Kulturkalaset. I praktiken får du vara med och delta i kommunikationen och planeringen av ett stort evenemang, både på strategisk och operativ nivå.

  • Vara med på teamets projekt- och planeringsmöten för att förstå helheten kring att planera kommunikationen för en stor festival.
  • Vara med i det arbete som görs för att marknadsföra och kommunicera kring ett evenemang. Det kan till exempel innebära att skriva texter för webben, skapa inlägg på sociala medier, bearbeta bilder eller beställa och koordinera produktion av marknadsföringsmaterial.
  • Vara med och arbeta med PR riktad mot svensk och internationell media.
  • Ha kontakt med medverkande och andra samarbetspartner för att koordinera kommunikationsinsatser.
  • Varierande uppgifter av administrativ karaktär så som dokumentation samt arbete i festivalernas produktionsverktyg.

Observera att ansökningstiden har gått ut!

Programarbete och konceptutveckling, Vetenskapsfestivalen

Det finns också chans att göra praktik med inriktning programarbete och konceptutveckling i Vetenskapsfestivalen. Beroende på sökandes kvalifikationer och intressen, kan du, under praktiken, bland annat vara delaktig i följande arbetsuppgifter: 

  • Delta i verksamhetens varierande dagliga arbetsuppgifter som administration, samverkansmöten, textbearbetning, kommunikation, etc.
  • Vetenskapsfestivalens stora invigning, alltifrån programarbete till logistikfrågor och biljetthantering.
  • Arrangera egna programpunkter, programarbete från research och omvärldsanalys till konceptutveckling, kontakt med medverkande och genomförande.
  • Vår stora internationella digitala vetenskapsshow ”The LiveLab: Unlimited Energy” för skolklasser, programutveckling, samverkan, kommunikation och administration.
  • Arbetet med vårt pop up-science center ”Experimentverkstaden”, kreativt programarbete och vara med och skapa workshopstationer, relationsskapande kontakter och samverkansmöten.
Sändning av LivLabbet 2022, en livesänd vetenskapsshow där elever från hela landet deltar från sina klassrum.