Josefin Johansson

Efter flera populära föreställningar där vetenskap och humor förenats har vi glädjen att välkomna humorklubben Oslipat tillbaka till Vetenskapsfestivalen. Den här gången i en lokal där vi tror att alla som vill kommer få plats.

Ämnet för kvällen är artificiell intelligens. Vad är artificiell intelligens? Är den smartare eller dummare än den mänskliga hjärnan? Behöver vi känna oss hotade? Är vi snart inte längre skapelsens krona utan ett primitivt djur bredvid en ny generation digitalt liv?

Tid: den 6 maj klockan 18-20

Plats: Världskulturmuseet i Göteborg, Trappscen

Under kvällen får du se fem komiker skämta om AI. Humorn mixas med intervjuer med två spännande forskare som kommer ge dig mer kunskap om ämnet. Öppet för alla och helt gratis!

Forskare

Hans Ruin, Professor på Institutionen för kultur och lärande på Södertörns högskola.

Gregor Noll, Professor i internationell rätt, Juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Komikerna Josefin Johansson, Johannes Finnlaugsson och Ludde Samuelsson
Komikerna Josefin Johansson, Johannes Finnlaugsson och Ludde Samuelsson skojar om artificiell intelligens under Vetenskapsfestivalen.

Komiker

Josefin Johansson är en sann glädjespridare. När hon berättar om sina öden och äventyr är det som att få uppleva en generation genom komedifiltret. Hennes moderna igenkänningshumor får liv av ett sällan skådat sinne för detaljer. Hon har gjort succé i På Spåret och är en av landets vassaste programledare. Josefin Johansson utsågs till Årets kvinnliga komiker på Svenska Stand up-galan 2017.

Johannes Finnlaugsson är den enda svenska komikern som löst Palmemordet. Han är också en diamant på sttåuppscenen. Det är tunga slag mot skrattmusklerna och knockout efter knockout. Han är oerhört produktiv med en hög medelnivå. Varje år sammanfattar han med en föreställning som heter ”Året var …” och hörs varje vecka i podcasten Måndag.

Ludde Samuelsson representerar en klassisk bild av den svenska folksjälen. Han är en av de erkänt skickligaste komikerna i landet. Med blont hår och naiv uppsyn skojar han om vitt skilda ämnen. Hans stil präglas av finurlighet dolt bakom ödmjukhet.

Tina Bergerus humor har mycket nerv och hon har av GP blivit kallad ”Kungen av självutlämnande mörk comedy”.

Filip Hjelmér är en gemytlig exilskåning i Göteborg. Med sin charmiga humor är han slackerkulturens bäste representant. Han driver också klubben Andralång Comedy.

Konferencier är Marcus Johansson, Oslipats egen klubbdirektör

Oslipat pratar om artificiell intelligens är ett samarbete mellan Oslipat, Vetenskapsfestivalen och Riksbankens jubileumsfond.