Bokningen öppnar onsdag den 28 februari klockan 15

Programmet finns tillgängligt från den 7 februari och bokningen öppnar den 28 februari klockan 15. Innan bokningen öppnar kan du skapa ett användarkonto och fylla i kontakt- och fakturauppgifter och markera favoriter i programmet. När du skapar ett konto behöver du ha alla dina fakturauppgifter tillgängliga.

Det går bra att markera favoriter och skapa ett eget schema utan att vara registrerad, men favoritmarkeringar hänger inte med mellan olika enheter om du inte har ett konto och är inloggad. Dessutom är det en stor fördel att vara registrerad i förväg, för dig som ska boka Skolprogrammet. Då går det fortare och enklare att boka (exempelvis utifrån ditt favoritschema) den dagen webbokningen öppnar.

Har du ett konto sedan tidigare gäller samma inloggningsuppgifter som innan. Dina uppgifter sparas mellan festivalåren men se till så att alla uppgifter stämmer innan du bokar!

Har du frågor om din bokning eller ditt besök?

Du hittar bokningsvillkor och svar på vanliga frågor här nedan. Skicka övriga frågor till oss så återkopplar så snart vi kan: vetenskapsfestivalen@goteborg.com

Boka när det passar dig

Webbokningen är tillgänglig dygnet runt från onsdag den 28 februari klockan 15. Fram till den 31 mars kan du boka platser för din klass. För vissa aktiviteter håller bokningen öppet ända fram till festivalen (bland annat Experimentverkstaden). Obs! Först till kvarn gäller!

Telefonsupport

Under vissa tider kan du ringa oss. Observera att du inte kan boka via telefon. Däremot hjälper vi dig gärna om du har frågor kopplade till kontohantering eller bokningsförfarande.

031-368 42 80

Telefonsupporten är öppen följande tider:

28 februari: kl. 15-18

29 februari: kl. 10-12 samt 13-16

1 mars: kl. 10-12 samt 13-16

Viktigt att veta innan du bokar

Vi tar ut en bokningsavgift för de flesta skolprogramsaktiviteter:

 • Kostnaderna för aktiviteter i grundskolan gäller för en bokning vilket omfattar en klass/grupp på max 30 elever. Kostnaden är 160 kr för en digital aktivitet, 400 kr alternativt 560 kr för en aktivitet som genomförs på plats. Alla priser anges exklusive moms.
 • Aktiviteter för förskolan är kostnadsfria. (Under festivalperioden 15-26 april genomförs inga lärarktiviteter, men de som genomförs övriga delar av året är kostnadsfria.) LiveLabbet 2024 är kostnadsfritt.
 • Obs! Uteblivet deltagande på bokad aktivitet debiteras med ordinarie avgift. Vi tar även ut en no-show avgift för kostnadsfria aktiviteter.

Vilka bokningsuppgifter behöver vi från dig?

 • En bokning omfattar max 30 barn/elever. Fyll i rätt antal. Vill du boka för en större grupp, behöver en till bokning göras. På vissa aktiviteter finns många platser att boka på samma tillfälle. Observera att i bokningen visas hur många personplatser som finns tillgängliga: 1 plats = 1 barn/elev.
 • Eftersom varje programpunkt har ett givet antal elevplatser per tillfälle kan det i praktiken komma att bokas fler än en klass/grupp vid till samma tillfälle. Även om en aktivitet bara tar emot max 25 elever per tillfälle, kan det alltså vara så att två mindre grupper får plats och bokas sig till samma tillfälle.
 • Inga preliminära bokningar kan göras – bokningarna är bindande.
 • Ändringar i kontakt- och fakturauppgifter kan administreras av den som bokat (i användarkontot). Eventuella ombokningar/avbokningar eller ändringar i info kring medföljande lärare, klass eller elevantal måste gå via oss.
 • Du som lärare är ytterst ansvarig för din klass under deltagandet, både under aktiviteter som sker på plats och under aktiviteter som sker digitalt. Medföljande lärare måste vara med gruppen under hela aktiviteten. Om deltagande elever beter sig stökigt eller på andra sätt stör genomförandet, har de medverkande rätt att be dem lämna aktiviteten. Då ska såklart medföljande lärare finnas till hands i situationen.
 • Dina kontaktuppgifter sparas till nästa bokning men uppgifter om klass och antal elever måste fyllas i för varje ny bokning.
 • Ange kontaktuppgifter till den lärare som ansvarar för deltagandet under Vetenskapsfestivalen. Rätt telefonnummer är viktigt – ange ett mobilnummer.
 • Bokningsbekräftelsen skickas automatiskt efter att du genomfört din bokning. Obs! Om du inte får din bekräftelse, var vänlig kontakta oss snarast.

Om fakturauppgifterna:

 • Det är viktigt att du har rätt faktureringsuppgifter och eventuella koder/referensnummer/id etc. när du fyller i inför bokning. Fråga din administratör/ekonomiansvarig för din skola om du är osäker. Vi tar inte ansvar för ofullständiga och felaktiga bokningar som vi behöver ta bort.
 • Ange alltid postadress samt fullständig fakturaadress med korrekta mottagarkoder, ID eller andra fakturamärkningar. Det är mycket viktigt att fakturorna kommer till rätt mottagare – om ofullständiga fakturauppgifter lämnas debiteras en administrationsavgift.
 • Kommuner och många skolföretag har endast elektronisk fakturering. Kolla upp vad som gäller för just din skola.
 • Fyll i alla fakturauppgifter även om du bokar kostnadsfria aktiviteter. Vi behöver dessa uppgifter som säkerhet men ser till så att inga fakturor utgår för dessa bokningar.
 • Du som bokar elever i anpassad grundskola till Experimentverkstaden kostnadsfritt, märk er bokning: ”ANPASSAD”
 • Vi skickar faktura innan eller efter ditt besök på festivalen, beroende på när du bokar. Betalning ska ske inom 30 dagar.

Varmt välkomna att delta i Vetenskapsfestivalens Skolprogram!

LiveLabbet är en av våra stora digitala aktiviteter som ger kul kunskap direkt i ditt klassrum.

Frågor och svar om skolprogrammet

När är nästa skolprogram?

2024 års festival startar den 15 april och Skolprogrammet pågår till och med den 26 april.

Programmet släpps den 7 februari och bokningen öppnar den 28 februari klockan 15.

Vilka årskurser är Skolprogrammet för?

Vi tar emot barn från förskolans senare år samt elever från hela grundskolan. Under varje programpunkt står tydligt vilken målgrupp aktiviteten riktar sig till.

När kan jag boka och hur?

Bokningen för festivalen 2024 öppnar den 28 februari klockan 15. Bokningen är öppen till den 31 mars (för vissa aktiviteter längre).

Programmet finns tillgängligt från den 7 februari på vår webb.


Vad kostar det att delta i Skolprogrammet?

Aktiviteter för förskolan och läraraktiviteter är kostnadsfria. För Anpassad grundskola är Experimentverkstaden kostnadsfri, märk er bokning: “ANPASSAD”. Priserna för elevaktiviteter varierar beroende på typ av aktivitet:

 • Aktiviteter på plats i Göteborg: 400 kr/klass exklusive moms.
 • Experimentverkstaden i Göteborg: 560 kr/klass exklusive moms.
 • Digitala aktiviteter: 160 kr/klass exklusive moms.

Innehåller programmet endast aktiviteter för elever?

Under festivalperioden i april erbjuds endast aktiviteter för barn/elever, men du som pedagog kan ta del av vårt Lärarprogram ”Viktigt och riktigt för lärare” under andra delar av året. Tillsammans med olika aktörer erbjuder vi kostnadsfria, främst digitala program, som ger dig som arbetar i skolan nya insikter och viktig inspiration.

Håll utkik efter löpande information här på webben och prenumerera på vårt nyhetsbrev för lärare.

Var i Göteborg pågår Skolprogrammet?

Skolprogrammet 2024 genomförs i centrala Göteborg med omnejd. Experimentverkstaden håller till i Kajskjul 105 på Bananpiren. Övriga aktiviteter är förlagda i centrala Göteborg eller ute på plats hos aktivitetshållarna. Du hittar plats och adress under respektive aktivitet i programmet.


Sker alla aktiviteter i Göteborg?

Nej, vi har en mängd interaktiva digitala aktiviteter som öppnar för deltagande från hela landet! Du och din klass kan alltså delta i Vetenskapsfestivalen oavsett var ni bor. Välkomna!

Hur deltar vi digitalt?

Länkar till digitala sändningar skickas till alla bokade i god tid innan genomförandet. Har du bokat en digital elevaktivitet deltar ni genom att du visar sändningen i klassrummet. Bra internetuppkoppling, ljud och bild behövs i den lärosal ni är. Information om förberedelser inför aktiviteten skickas från aktivitetsansvarig.

Hur många kan delta i en aktivitet?

I aktivitetsinfon står det angivet hur många barn/elever som kan delta per tillfälle. 1 plats är detsamma som 1 barn/elev. Du kan boka max 30 elever/barn i en bokning så är det fler än så som ska gå på samma aktivitet, behöver du göra ytterligare en bokning.

OBS! Det är vanligt att fler än 1 klass/grupp deltar vid samma tillfälle, särskilt i föreställningar och shower samt i digitala aktiviteter. Men även i workshops som tar 30 elever per tillfälle kan det i praktiken bli fler än 1 klass som bokar sig, så länge det finns platser kvar att boka.


Kan jag komma i kontakt med er för olika frågor?

Du kan mejla oss så återkopplar vi så fort som möjligt vetenskapsfestivalen@goteborg.com

Jag har en grupp elever med särskilda behov – kan vi boka oss till något?

Alla är välkomna i Skolprogrammet! Vissa aktiviteter är bättre lämpade än andra, men de flesta kan anpassas. Du som lärare avgör själva vad som passar just dina elever, men stäm gärna av med oss innan du bokar så kan vi råda eller sätta dig i kontakt med de medverkande.

Varför måste jag fylla i fakturauppgifter även i de fall det står ”kostnadsfritt”?

Vi håller koll på vem som ska faktureras eller ej, men vi behöver alla uppgifter som en säkerhet eftersom vi inte vill att eftertraktade platser bokas upp och går tomma. Vi debiterar bokningar som inte nyttjas.

Du som bokar elever i anpassad grundskola, märk er bokning ”ANPASSAD”, skrivs först i fältet klass.


Varför måste jag registrera mig och skapa ett användarkonto?

Vi är en obunden och icke-kommersiell verksamhet och använder endast dina uppgifter i syften kopplade till Vetenskapsfestivalen. Skolprogrammet är nationellt och bokas varje år av lärare över hela landet. Vi behöver registrera bokningar i vårt system för att kunna administrera allt och för de flesta elevaktiviteter tar vi ut en avgift.

Vi vill också kunna komma i kontakt med alla lärare med förberedelsematerial, information och enkätutskick. Vi skickar även lärarnyhetsbrev till dig under året. Om du inte vill ha dessa är det bara att avregistrera dig från utskicken.

Varför stänger bokningen till vissa aktiviteter tidigare än andra?

Bokningen till de flesta aktiviteter stänger ett par veckor innan festivalstart. De medverkande kontaktar då de bokade klasserna så att de hinner ta del av viktig information och förbereda sig innan festivalstart. Vissa av våra större aktiviteter, som exempelvis Experimentverkstaden, håller öppet för bokning ända fram till festivalstart, så länge det finns plats.

Kan jag preliminärboka?

Din bokning är bindande men du kan ändra kontaktuppgifter samt information om klassen och elevantalet. Sådana ändringar kan du själv göra i ditt användarkonto. Vill boka om eller får förhinder, var snäll och kontakta oss: vetenskapsfestivalen@goteborg.com


Kan jag skicka åsikter eller tips till er?

Vi vill gärna veta vad du tycker. Efter festivalen skickar vi en utvärderingsenkät till alla som deltagit och vi är mycket tacksamma för att du tar dig tid att besvara den. Har du andra frågor eller idéer går det bra att mejla oss, vetenskapsfestivalen@goteborg.com