Har du frågor om din bokning eller ditt besök?

Du hittar bokningsvillkor och Q&A här nedan. Skicka övriga frågor till oss så återkopplar så snart vi kan: vetenskapsfestivalen@goteborg.com

Bokningen av Skolprogrammet öppnar onsdag den 22 februari klockan 10:00

Programmet finns tillgängligt från den 1 februari och bokningen öppnar den 22 februari klockan 10. Innan bokningen öppnar kan du skapa ett användarkonto och fylla i kontakt- och fakturauppgifter och markera favoriter i programmet. När du skapar ett konto behöver du ha alla dina fakturauppgifter tillgängliga.

Har du ett konto sedan tidigare gäller samma inloggningsuppgifter som innan. Dina uppgifter sparas mellan festivalåren men se till så att alla uppgifter stämmer innan du bokar!

Boka när det passar dig

Webbokningen är tillgänglig dygnet runt från onsdag 22 februari klockan 10:00. Fram till den 26 mars kan du boka dig och din klass. För vissa aktiviteter håller bokningen öppet ända fram till festivalstart (bland annat Experimentverkstaden).

Telefonsupport

Under vissa tider kan du ringa oss. Observera att du inte kan boka via telefon. Däremot hjälper vi dig gärna om du har frågor kopplade till kontohantering eller bokningsförfarande.

031-368 42 80

Telefontider:

22 februari: kl. 10-12 samt 13-16

23 februari: kl. 10-12 samt 13-16

24 februari: kl. 10-12

25 februari-24 mars: vardagar kl. 13-16

Viktigt att veta innan du bokar

Vi tar ut en bokningsavgift för de flesta skolprogramsaktiviteter:

 • Kostnaderna för aktiviteter i grundskolan gäller för en bokning vilket omfattar en klass/grupp på max 30 elever. Kostnaden är 160 kr för en digital aktivitet, 400 kr alternativt 560 kr för en aktivitet som genomförs på plats. Alla kostnader är exklusive moms.
 • Aktiviteter för förskolan samt programpunkter som vänder sig till lärare är kostnadsfria.
 • Obs! Uteblivet deltagande på bokad aktivitet debiteras med ordinarie avgift. Vi tar även ut en no-show avgift för kostnadsfria aktiviteter.

Vilka bokningsuppgifter behöver vi från dig?

 • En bokning omfattar max 30 barn/elever. Fyll i rätt antal. Vill du boka för en större grupp, behöver en till bokning göras. På vissa aktiviteter finns många platser att boka på samma tillfälle. Observera att i bokningen visas hur många personplatser som finns tillgängliga.
 • Inga preliminära bokningar kan göras – bokningarna är bindande!
 • Ändringar i kontakt- och fakturauppgifter kan administreras av den som bokat (i användarkontot). Eventuella ombokningar/avbokningar eller ändringar i info kring medföljande lärare, klass eller elevantal måste gå via oss.
 • Du som lärare är ytterst ansvarig för din klass under deltagandet, både under aktiviteter som sker på plats och under aktiviteter som sker digitalt.
 • Dina kontaktuppgifter sparas till nästa bokning men uppgifter om klass och antal elever måste fyllas i för varje ny bokning.
 • Ange kontaktuppgifter till den lärare som ansvarar för deltagandet under Vetenskapsfestivalen. Rätt telefonnummer är viktigt.
 • Bokningsbekräftelsen skickas automatiskt efter att du genomfört din bokning. Obs! Om du inte får din bekräftelse, var vänlig kontakta oss snarast.

Om fakturauppgifterna:

 • Ange alltid postadress samt fullständig fakturaadress med korrekta mottagarkoder, ID eller andra fakturamärkningar. Det är mycket viktigt att fakturorna kommer till rätt mottagare – om ofullständiga fakturauppgifter lämnas debiteras en administrationsavgift.
 • Många kommuner och skolföretag har gått över till elektronisk fakturering. Kolla upp vad som gäller för just din skola.
 • Fyll i alla fakturauppgifter även om du bokar kostnadsfria aktiviteter. Vi behöver dessa uppgifter som säkerhet men ser till så att inga fakturor utgår för dessa bokningar.
 • Du som bokar grundsärskoleelever till Experimentverkstaden kostnadsfritt, märk er bokning: SÄR.
 • Vi skickar faktura innan eller efter ditt besök på festivalen, beroende på när du bokar. Betalning ska ske inom 30 dagar.

Varmt välkomna att delta i Vetenskapsfestivalens skolprogram!

LiveLabbet är en av våra stora digitala aktiviteter som ger kul kunskap direkt i ditt klassrum.

Frågor och svar om skolprogrammet

Vilka årskurser är skolprogrammet för?

Vi tar emot barn från förskolans senare år samt elever från hela grundskolan. Under varje programpunkt står tydligt vilken målgrupp aktiviteten riktar sig till.

När kan jag boka och hur?

Bokningen för festivalen 2023 öppnar den 22 februari klockan 10.00. Bokningen är öppen till den 24 mars (för vissa aktiviteter längre).

Programmet för skolklasser finns här och programmet för lärare här.

Vad kostar det att delta i skolprogrammet?

Aktiviteter för förskolan och läraraktiviteter är kostnadsfria. För Grundsärskola är Experimentverkstaden kostnadsfri, märk er bokning: SÄR. Priserna för elevaktiviteter varierar beroende på typ av aktivitet:

 • Aktiviteter på plats i Göteborg: 400 kr/klass exklusive moms.
 • Experimentverkstaden i Göteborg: 560 kr/klass exklusive moms.
 • Digitala aktiviteter: 160 kr/klass exklusive moms.

Innehåller skolprogrammet endast aktiviteter för elever?

Nej, i skolprogrammet ingår också läraraktiviteter som bokas på samma sätt som elevaktiviteterna.

Var i Göteborg är skolprogrammet?

Skolprogrammet 2023 genomförs i centrala Göteborg med omnejd. Experimentverkstaden håller till i Kajskjul 105 på Bananpiren. Övriga aktiviteter är förlagda i centrala Göteborg eller ute på plats hos aktivitetshållarna. Du hittar plats och adress under respektive aktivitet i programmet.

Sker alla skolprogramsaktiviteter i Göteborg?

Nej, vi har en mängd interaktiva digitala aktiviteter som öppnar för deltagande från hela landet! Du och din klass kan alltså delta i Vetenskapsfestivalen oavsett var ni bor. Välkomna!


Hur deltar jag digitalt?

Länkar till digitala sändningar skickas till alla bokade i god tid innan genomförandet. Har du bokat en digital elevaktivitet deltar ni genom att du visar sändningen på storbild i klassrummet. Bra internetuppkoppling, ljud och bild behövs i den lärosal ni är. Eventuell information om förberedelser inför aktiviteten skickas från aktivitetsansvarig.

Kan jag komma i kontakt med er för olika frågor?

Du kan mejla oss så vi återkopplar så fort som möjligt vetenskapsfestivalen@goteborg.com

Varför måste jag fylla i fakturauppgifter även i de fall det står ”kostnadsfritt”?

Vi håller koll på vem som ska faktureras eller ej, men vi behöver alla uppgifter som en säkerhet eftersom vi inte vill att eftertraktade skolprogramsplatser bokas upp och går tomma. Vi debiterar bokningar som inte nyttjas. Du som bokar grundsärskoleelever till Experimentverkstaden kostnadsfritt, märk er bokning: SÄR.


Jag har en grupp elever med särskilda behov – kan vi boka oss till något?

Alla är såklart välkomna i Skolprogrammet! Vissa aktiviteter är mer lämpade än andra, men de flesta kan anpassas. Du som lärare avgör själva vad som passar just dina elever, men stäm gärna av med oss innan du bokar så kan vi råda eller sätta dig i kontakt med de medverkande.

Varför måste jag registrera mig och skapa ett användarkonto?

Vi är en obunden och icke-kommersiell verksamhet och använder endast dina uppgifter i syften kopplade till Vetenskapsfestivalen. Skolprogrammet är nationellt och bokas varje år av lärare över hela landet. Vi behöver registrera bokningar i vårt system för att kunna administrera allt och för de flesta elevaktiviteter tar vi ut en avgift.

Vi vill också kunna komma i kontakt med alla lärare med förberedelsematerial, information och enkätutskick. Vi skickar även lärarnyhetsbrev till dig under året. Om du inte ha dessa är det bara att avregistrera dig från utskicken.

Varför stänger bokningen till vissa aktiviteter tidigare än andra?

Vi och alla aktivitetsansvariga behöver några veckor på oss för att ta kontakt med alla bokade med förberedelsematerial, sändningslänkar och eventuell annan information. Även ni som är bokade behöver tid för att vid behov kunna förbereda ihop med eleverna. Vår Experimentverkstad har stor kapacitet och där håller vi öppet för bokning så länge det finns plats.


Kan jag preliminärboka?

Din bokning är bindande men du kan ändra kontaktuppgifter samt information om klassen och elevantalet. Sådana ändringar kan du själv göra i ditt användarkonto. Vill boka om eller får förhinder, var snäll och kontakta oss: vetenskapsfestivalen@goteborg.com

Kan jag skicka åsikter eller tips till festivalorganisationen?

Vi vill gärna veta vad du tycker. Efter festivalen skickar vi en utvärderingsenkät till alla som deltagit och vi är mycket tacksamma för att du tar dig tid att besvara den. Har du andra frågor eller idéer går det bra att mejla oss, vetenskapsfestivalen@goteborg.com

När är nästa skolprogram?

2023 års Vetenskapsfestival startar den 17 april och Skolprogrammet pågår till och med den 28 april.