Om några månader är det dags för två veckor fyllda av vetenskap i Göteborg. Under festivalperioden den 15–26 april blir vi många fler och nu söker vi efter dig som vill jobba som värd. Som värd har du en viktig roll i att ge alla festivalbesökare en bra upplevelse.

Under Vetenskapsfestivalen möter allmänhet, elever och lärare forskarvärlden i olika miljöer och former. På festivalen finns exempelvis workshops, experiment, föreläsningar och utställningar att uppleva. Varje år rekryterar vi ungefär 60-70 engagerade personer som jobbar som föreläsningsvärdar, arenavärdar samt handledare i Experimentverkstaden under två intensiva veckor.

Vi letar efter dig som tycker om att möta människor i alla åldrar, är pedagogiskt lagd och har ett gott humör. För vissa av handledningsjobben kan det krävas kompetens inom specifika ämnesområden (exempelvis kemi, arkitektur m.fl.).

Värdjobbet är en timanställning med timlön satt efter rådande kollektivavtal.

Ett smart och roligt extrajobb helt enkelt! Ansök senast den 28 februari.

  • Du behöver vara minst 18 år.
  • För de flesta arbetsuppgifter är det nödvändigt att du kan förstå och göra dig förstådd på svenska (i Experimentverkstaden är det ett krav), men fler språkkunskaper är meriterande. I vissa fall är svenska en fördel, men inget krav.
  • Vi ser gärna att du studerar på universitet eller högskola, eller har studerat eftergymnasialt tidigare i livet.
  • Evenemanget pågår den 15–26 april och du bör vara tillgänglig minst tre heldagar under perioden. Det kan eventuellt också behövas hjälp några dagar före och/eller efter evenemanget.
  • För att ge värdar bästa möjliga förutsättning för arbete, kommer alla värdar att kallas till ett obligatoriskt infomöte (mötestid cirka 2,5–3 timmar) under vecka 15.
  • Ansök senast den 28 februari, men ha i åtanke att rekrytering pågår löpande under ansökningsperioden.

Har du frågor om arbetet som värd hör av dig till värdansvarig:
Khalid Abadir, khalid.abadir@goteborg.com

Vad gör en värd på festivalen?

På festivalen kan du exempelvis jobba som föreläsningsvärd, som handledare i Experimentverkstaden eller som arenavärd Nordstan. Arbetsuppgifterna skiljer sig en del åt men har gemensamt att du möter många människor under ett arbetspass.

Om du vill veta mer om de olika rollerna som man kan jobba i som värd så finns mer information på vår värdsida.