Vi närmar oss festival och om bara några månader är det dags för två veckor fyllda av vetenskap i Göteborg. Under festivalen den 17–28 april blir vi många fler och nu söker vi efter dig som vill jobba som värd. Du som är värd har en viktig roll i att ge alla små och stora vetenskapsentusiaster den absolut bästa upplevelsen.

Under Vetenskapsfestivalen möter allmänhet, elever och lärare forskarvärlden i olika miljöer och former, som exempelvis workshops, experiment, föreläsningar och utställningar. Vi rekryterar varje år ungefär 70 engagerade personer som jobbar som föreläsningsvärdar, arenavärdar samt handledare i Experimentverkstaden under två intensiva veckor.

Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar, är pedagogiskt lagd och har ett gott humör. För vissa av handledningsjobben kan det krävas kompetens inom specifika ämnesområden (t.ex. kemi, arkitektur m.fl.).

Värdjobbet är en timanställning med timlön satt efter rådande kollektivavtal.

Ett smart och roligt extrajobb helt enkelt! Ansök senast den 7 mars.

En av våra värdar hjälper en besökare på festivalarenan i Nordstan. Foto: Marie Ullnert

Bra att veta om jobbet

  • Du behöver vara minst 18 år.
  • För de flesta arbetsuppgifter är det nödvändigt att du kan förstå och göra dig förstådd på svenska (i Experimentverkstaden är det ett krav), men fler språkkunskaper är meriterande. I vissa fall är svenska en fördel, men inget krav.
  • Vi ser gärna att du studerar på universitet eller högskola, eller har studerat eftergymnasialt tidigare i livet.
  • Evenemanget pågår den 17–28 april och du bör vara tillgänglig minst 3 heldagar under perioden. Det kan eventuellt också behövas hjälp några dagar före och/eller efter evenemanget.
  • Ansök senast den 7 mars.

Vad gör en värd på festivalen?

Som värd kan du exempelvis jobba som föreläsningsvärd, som handledare i Experimentverkstaden eller som arenavärd Nordstan. Rollerna skiljer sig en del åt men har gemensamt att du möter många människor under ett arbetspass.

Om du vill veta mer om de olika rollerna som man kan jobba i som värd så finns mer information på vår värdsida.

Har du frågor om arbetet som värd hör av dig till värdansvarig Emil Reinholdsson: emil.reinholdsson@goteborg.com