Hur hälsosam är fermenterad mat?

Föreläsning: Fermenterad mat anses hälsosam, men vad säger egentligen vetenskapen?

Läs mer

Nordstan

14:30 - 15:00, fre. 19 apr.

Avgift

Beskrivning

Vi har ätit fermenterad mat i tusentals år och under de senare åren har konsumtionen av fermenterad mat ökat, mycket på grund av att den antas vara hälsosam. Men vad säger vetenskapen när det kommer till hälsa?

Forskning tyder på att det är bra för hälsan, men många frågor är fortfarande obesvarade. Välkommen till vårt föredrag för att få en djupare inblick i kunskapsläget om hälsoeffekter av fermenterad mat och vilken forskning som är på gång! Det kommer även bjudas på provsmak av fermenterade livsmedel!

Medverkande

Elise Nordin, Post doc, Avdelningen för Livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola

Ämnen

Medicin och hälsa

Naturvetenskap

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)