Sjömat – framtidens mat: 5-rätters smakmeny

Föreläsning: Vi serverar senaste nytt inom sjömat, lär dig om sjögurkor, tångodling, foder, samodling och nya sjömatprodukter.

Läs mer

Nordstan

12:00 - 13:00, fre. 19 apr.

Avgift

Beskrivning

Kom och lär om och smaka på ny spännande sjömat!

År 2050 förväntas världens befolkning överskrida 9,5 miljarder människor som alla behöver äta näringsriktig mat. Idag producerar vi det mesta av vår mat på land, så hav och vatten utgör en stor outnyttjad resurs med enorm potential för odling av näringsriktig sjömat.

Forskningscentrumen SWEMARC och Blå mat berättar om sjögurkornas liv och leverne, hållbara fiskfoder, tångodling och samodling av fisk och alger. Vi bjuder också på nya smakupplevelser och berättar mer om vad som är på gång inom sjömatsbranschen.

Sjögurkor havets dammsugare kl. 12:03 - 12:11
What’s on a salmon’s plate? kl. 12:14 - 12:22
Odla mera och flera! kl. 12:24 - 12:32
Gröna åkrar blir blå kl. 12:35 - 12:43
Den blå vågen kl. 12:46 - 12:54

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Ellen Schagerström, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Kristoffer Stedt, Forskare, Swemarc & Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Raneesha de Fonseka, Doktorand, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Lillemor Lindberg, Innovationsledare Blå Bioekonomi

Ämnen

Humaniora

Hållbarhet

Naturvetenskap

Samhällsvetenskap

Tema

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)