Beskrivning
Kom och lär om och smaka på ny spännande sjömat!
År 2050 förväntas världens befolkning överskrida 9,5 miljarder människor som alla behöver äta näringsriktig mat. Idag producerar vi det mesta av vår mat på land, så hav och vatten utgör en stor outnyttjad resurs med enorm potential för odling av näringsriktig sjömat.
Forskningscentrumen SWEMARC och Blå mat berättar om sjögurkornas liv och leverne, hållbara fiskfoder, tångodling och samodling av fisk och alger. Vi bjuder också på nya smakupplevelser och berättar mer om vad som är på gång inom sjömatsbranschen.
Sjögurkor havets dammsugare kl. 12:03 - 12:11
What’s on a salmon’s plate? kl. 12:14 - 12:22
Odla mera och flera! kl. 12:24 - 12:32
Gröna åkrar blir blå kl. 12:35 - 12:43
Den blå vågen kl. 12:46 - 12:54
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ellen Schagerström, Forskare, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Kristoffer Stedt, Forskare, Swemarc & Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, Doktorand, Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Lillemor Lindberg, Innovationsledare Blå Bioekonomi
Ämnen
Humaniora
Hållbarhet
Naturvetenskap
Samhällsvetenskap
Tema
Nyckelord
Föreläsning