Sjömat – framtidens mat: Blå mat

Utställning: Om hur vi kan öka den svenska produktionen av sjömat.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 18:00, fre. 19 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 20 apr.

Avgift

Beskrivning

Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och mer än 90% av den odlade fisken. I utställningen visas hur vi kan bli bättre på att nyttja den enorma potential som finns i Sverige att öka den egna produktionen av sjömat. Detta kan göras genom att öka vattenbruket och genom att bättre utnyttja den vilda och odlade fisken samt utveckla nya matprodukter.

Kom och prata med forskare om spännande och nya cirkulära lösningar. Allt från vattenbrukssystem, till nya arter att odla och hur man kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken som idag går till annat än mat.

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Emelie Hennström, Projektledare Blå Bioekonom/Hållbar Industri, Innovatum Science Park

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)