Beskrivning
Idag importerar vi i Sverige 74% av sjömaten vi äter och mer än 90% av den odlade fisken. I utställningen visas hur vi kan bli bättre på att nyttja den enorma potential som finns i Sverige att öka den egna produktionen av sjömat. Detta kan göras genom att öka vattenbruket och genom att bättre utnyttja den vilda och odlade fisken samt utveckla nya matprodukter.
Kom och prata med forskare om spännande och nya cirkulära lösningar. Allt från vattenbrukssystem, till nya arter att odla och hur man kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken som idag går till annat än mat.
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Emelie Hennström, Projektledare Blå Bioekonom/Hållbar Industri, Innovatum Science Park
Ämnen
Naturvetenskap
Nyckelord
Utställning