Sjömat – framtidens mat: Ett okänt skafferi

Utställning: Scary seafood - vi undersöker havets okända delikatesser.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 18:00, fre. 19 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 20 apr.

Avgift

Beskrivning

Friterad simkrabba, tapas med sjöpungspasta och algchips. Scary Seafood, ett sätt att ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Det kan handla om djur och alger som är vanliga men som saknar ekonomiskt värde idag. Spännande och ovanliga smakprover utlovas!

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor
Ellen Schagerström, Forskare
Lisa Jönsson Bergman, Universitetslektor
Marica Andersson, Doktorand
Jonathan Roques, Forskare
Raneesha de Fonseka, Doktorand,
Alla från Swemarc & Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Carl-Johan Skogh, Universitetslektor, Swemarc & HDK-Valand, Göteborgs universitet

Ämnen

Hållbarhet

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)