Sjömat – framtidens mat: Gör ditt egen tångsalt

Workshop: Revolutionera din matlagning - gör ditt eget tångsalt och ta med hem.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 11:00, fre. 19 apr.

Nordstan

12:00 - 13:00, fre. 19 apr.

Nordstan

14:00 - 15:00, fre. 19 apr.

Nordstan

10:00 - 11:00, lör. 20 apr.

Nordstan

12:00 - 13:00, lör. 20 apr.

Nordstan

14:00 - 15:00, lör. 20 apr.

Avgift

Beskrivning

Tångsalt är en fantastisk smakhöjare som passar i nästan all matlagning. Passa på att prata med våra forskare om hur detta går till. Vi pratar om umamin - vår femte smak, som också förstärker andra smaker i maträtten, och om havets skafferi där många alger och djur är fulla av just umamin. Allt medan du gör ditt eget tångsalt som du tar med hem till din egen matlagning.

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat
Ellen Schagerström, Forskare, Swemarc
Lisa Jönsson Bergman, Universitetslektor, Swemarc
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc
Raneesha de Fonseka, Doktorand, Swemarc
Alla från Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Carl-Johan Skogh, Universitetslektor, Swemarc & HDK-Valand, Göteborgs universitet

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Workshop

Platser


Nordstan

Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)