Sjömat – framtidens mat: Gör ditt egen tångsalt
Workshop: Revolutionera din matlagning - gör ditt eget tångsalt och ta med hem.
Läs merFör alla
Sjömat – framtidens mat: Gör ditt egen tångsalt
Avgift
Nordstan
fr 19/4, 10:00 - 11:00
Nordstan
fr 19/4, 12:00 - 13:00
Nordstan
fr 19/4, 14:00 - 15:00
Nordstan
lö 20/4, 10:00 - 11:00
Nordstan
lö 20/4, 12:00 - 13:00
Nordstan
lö 20/4, 14:00 - 15:00
Beskrivning
Tångsalt är en fantastisk smakhöjare som passar i nästan all matlagning. Passa på att prata med våra forskare om hur detta går till. Vi pratar om umamin - vår femte smak, som också förstärker andra smaker i maträtten, och om havets skafferi där många alger och djur är fulla av just umamin. Allt medan du gör ditt eget tångsalt som du tar med hem till din egen matlagning.
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat
Ellen Schagerström, Forskare, Swemarc
Lisa Jönsson Bergman, Universitetslektor, Swemarc
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc
Raneesha de Fonseka, Doktorand, Swemarc
Alla från Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Carl-Johan Skogh, Universitetslektor, Swemarc & HDK-Valand, Göteborgs universitet
Ämnen
Naturvetenskap
Nyckelord
Workshop