Sjömat – framtidens mat: Gröna åkrar blir blå

Föreläsning: Forskare berättar om varför makroalger (tång) är en proteinkälla att räkna med i framtiden.

Läs mer

Nordstan

12:35 - 12:43, fre. 19 apr.

Avgift

Beskrivning

På grund av den globala befolkningsökningen behöver vi hitta nya odlingssystem för att producera hållbar, proteinrik och näringsrik mat. Makroalger (tång) har uppmärksammats som en lovande gröda för framtiden. I den här presentationen kommer det ges en kort överblick av varför tång kan vara en viktig del i vår matproduktion i framtiden.

En del av föreläsningsstafetten Sjömat – framtidens mat: 5-rätters smakmeny

Medverkande

Kristoffer Stedt, Forskare, Swemarc, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)