Beskrivning
Sjögurka är mycket populär mat i Kina och även en betydelsefull art inom vattenbruk eftersom den kan förbättra vattenkvaliteten i samodlingar. Detta gör de genom att promenera runt på botten och äta det som faller ned, en vattenbrukets dammsugare.
Nu har svenska forskare lyckats odla fram nya små sjögurkor, som ska få vara med i cirkulära vattenbrukssystem tillsammans med arter som fisk, alger och musslor. Passa på att lära dig ännu mer genom att prata med sjögurksexperter.
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat,
Ellen Schagerström, Forskare, Swemarc
Lisa Jönsson Bergman, Universitetslektor, Swemarc
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat,
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc
Raneesha de Fonseka, Doktorand, Swemarc
All from Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ämnen
Naturvetenskap
Nyckelord
Utställning