Sjömat – framtidens mat: Marint vattenbruk

Utställning: Vattenbruk – om hur vi odlar framtidens hållbara mat i vatten.

Läs mer

Nordstan

10:00 - 18:00, fre. 19 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 20 apr.

Avgift

Beskrivning

Vattenbruk innebär odling av olika sorters djur och alger i vatten. Här visar vi mångfalden av arter och vattenbrukstekniker, från sjöpungar och havssallat till ostron och lax, i både salt- och sötvatten, på land eller i havet, som finns i Sverige idag - men också de som ligger i framtiden.

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, Swemarc & Blå mat
Ellen Schagerström, Forskare, Swemarc
Lisa Jönsson Bergman, Universitetslektor, Swemarc
Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat
Jonathan Roques, Forskare, Swemarc
Raneesha de Fonseka, Doktorand, Swemarc
Alla från inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Emelie Hennström, Projektledare Blå Bioekonom/Hållbar Industri, Innovatum Science Park
Carl-Johan Skogh, Universitetslektor, Swemarc & HDK-Valand, Göteborgs universitet

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)