Sjömat – framtidens mat: Odla mera och flera!

Föreläsning: Att odla flera arter tillsammans i vattenbruk kan förbättra både miljöpåverkan och djurvälfärd.

Läs mer

Nordstan

12:24 - 12:32, fre. 19 apr.

Avgift

Beskrivning

Det finns många strategier att odla marina organismer på. Om du lyssnar på denna presentation kommer du lära dig om en strategi som heter samodling.

En del av föreläsningsstafetten Sjömat – framtidens mat: 5-rätters smakmeny

I samodlingssystem odlas flera olika arter tillsammans och de utnyttjar näring från varandra. Det kan vara en grönalg som tar upp näringsämnen från en lax, ett ostron som fångar upp partiklar och på så sätt tar upp näring från vattnet från en torsk eller alla dessa på en och samma gång.

Samodling kan förbättra och påverka både den ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarheten av vattenbruk.

Medverkande

Marica Andersson, Doktorand, Swemarc & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Ämnen

Naturvetenskap

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)